Dit zijn wij

Ons motto

De Wegwijzer durft anders te zijn. We zien onszelf als oefenplaats voor de samenleving. Allemaal met het doel om onze kinderen de ruimte te geven anders te zijn. 

Onze visie

Onze kinderen weten dat ze van waarde zijn. Voor zichzelf, voor anderen en in de samenleving.  

Ze hebben kennis over zichzelf en hun talenten, hebben geleerd hoe ze kunnen samenwerken en weten hoe ze bijdragen aan de wereld om hen heen. Die waarde maken we zichtbaar in het portfolio. Onze onderwijsmedewerkers staan met hen in verbinding en hebben oog voor hun ontwikkeling.  

Onze missie

De Wegwijzer is een vooruitstrevende school in Overdie waar we samen de ruimte ervaren om onze talenten te ontwikkelen.  

Dit is waar we om bekend staan en waar onze kinderen én onderwijsmedewerkers zich in herkennen. We durven onze eigen weg te kiezen en vinden dat het onderwijs anders kan. Tegelijkertijd blijven daarbij drie ‘waarden’ voor ons het allerbelangrijkst. We beloven onze leerlingen: 

  • Veiligheid 
  • Vertrouwen, en 
  • Verantwoordelijkheid 

School is voor onze kinderen een baken van rust, een veilige haven en de plek waar regels en structuur hen juist de vrijheid bieden om zich te ontwikkelen. Hier leren ze te vertrouwen op zichzelf, op hun talenten en op anderen. Ook nemen ze gaandeweg steeds meer verantwoordelijkheid voor wat, hoe en wanneer ze leren.